Tien tips om je verhaal beter, online uit te leggen.

Vidimatic, snel en duidelijk

De markt is aan het verschuiven en bedrijven worden steeds vaker online gezocht. Een potentiële klant komt op uw website en wil snel en duidelijk een beeld krijgen van wie u bent, en wat u doet. Deze website bezoekers willen snel informatie over uw product of dienst. Welk probleem lost u op? Hoe werkt uw product of dienst precies en wat zijn de voordelen?

Lange teksten uitleg worden hierbij nog maar zelden gelezen, of schrikken zelfs af. Wat dan wel werkt? Een duidelijk en helder beeld, dat meteen laat zien waar u voor staat. Dit kan bijvoorbeeld via een infographic of een korte animatie.

Bij animaties denken veel mensen aan tekenfilms voor kinderen, maar deze worden steeds vaker door bedrijven gebruikt, met resultaat!

Waarom werkt beeld beter dan tekst?

Mensen onthouden 10% van wat ze horen, 20% van wat ze lezen en wel 80% van wat ze zien. Daarbij is 90% van de informatie die naar de hersenen wordt gestuurd visueel. Uitleganimaties zijn er in alle soorten en maten, variërend van kort, lang, serieus, grappig, zakelijk of juist informeel. Belangrijk is dat u het gevoel, stijl en de inhoud kunt overbrengen waar uw onderneming voor staat.

Het leuke van een korte, beeldende vertelling, waarin de kern van uw dienst of product wordt uitgelegd, is dat u dit op deze manier makkelijker kunt delen. Social media zijn vandaag de dag niet meer weg te denken uit de online marketing, en een mooi filmpje deelt nu eenmaal makkelijker dan een lap droge tekst. Denk hierbij aan de vele mogelijkheden als Youtube, LinkedIn, Facebook, Twitter en meer.

Een bedrijf dat de laatste jaren vaak opduikt is Vidimatic. Met zowel klanten in de private,- als in de publieke sector, bouwde zij een interessant portfolio op waar de kwaliteit aan af te zien is. Inmiddels kunnen zij bekende organisaties als het Ministerie van Buitenlandse zaken, Ideal, Tempo-team en Quantore tot hun vaste klanten rekenen.

Benieuwd of het gebruik van uitleg animaties of infographics iets voor u is? Informeer dan gewoon vandaag nog (vrijblijvend) naar de mogelijkheden.

Geef een reactie