10 tips om goedkoop te boeken

Als je op vakantie gaat wil je natuurlijk goedkoop kunnen boeken. Hoe kun je het beste een vakantie boeken plus zo goedkoop mogelijk? De meeste tips & tricks heb je vast wellicht ergens gelezen. We zetten een aantal handige tips voor je op een rijtje hieronder.

1. All-inclusive

Wil je vooraf weten wat je kosten zijn, dan kun je gaan voor een all-inclusive. Je boekt dan een vlucht en hotel tegelijk. Zoals een resort in Turkije waar je enkele dagen heerlijk kunt genieten van de zon, eten en drinken.

2. Vergelijken

Het is tegenwoordig heel makkelijk om vakanties en reizen te vergelijken. Met de komst van het internet is de reiswereld enorm veranderd. Vroeger ging je voor informatie naar een reisbureau, maar nu kun je met een tablet in de hand op de bank zelf een reis samenstellen. Zo zijn er ook handige websites waar je terecht kunt. Neem bijvoorbeeld Skyscanner. Een internationale website waar je met enkele klikjes verschillende vluchten kunt vergelijken.

3. Vliegveld

Prijzen van vliegvelden schommelen nog weleens. Vlieg je vanaf Schiphol dan kan het maar zo zijn dat je meer betaalt als je zou vliegen vanaf Eindhoven of Rotterdam. En woon je langs de grens, kan het misschien nog goedkoper zijn om via Düsseldorf te vliegen. Vergelijk de prijzen daarom altijd van verschillende luchthavens.

4. Tijd

De tijd van het jaar of dag speelt ook mee in de prijs. In het hoogseizoen zijn de prijzen vaak het hoogste. Of als je naar een bestemming gaat wat minder bekend is, kunnen de prijzen ook laag zijn. Kies bijvoorbeeld voor een bestemming die nog niet heel populair is.

5. Hotel

Stel vooraf je eisen voor het hotel. Wil je in het centrum of in de buurt van het strand? De ligging van je hotel of appartement heeft ook invloed op de prijs.

6. Bagage en verzekeringen

Check bij de vliegmaatschappij wat de kosten zijn voor je bagage. Bij sommige aanbieders moet je betalen voor je bagage. Laat je niet verrassen op het vliegveld, informeer bij de vliegmaatschappij. En controleer je reisverzekering nog eens. Heb je deze nog nodig of moet je iets aanpassen?

7. Lastminute

Twijfel je nog voor een vakantie of heb je geen keuze gemaakt waar je naar toe wilt? Kijk dan voor een lastminute. Misschien scoor je een goedkope vlucht voor twee personen.

8. Vakantie bij de buurlanden

Bij een vakantie denk je misschien aan een verre land. Maar bij onze buurlanden vind je genoeg opties zoals in Duitsland, België of Frankrijk.

9. Eigen spullen

Als je op vakantie gaat, neem dan alleen spullen mee die je echt nodig hebt. Vaak willen we nog weleens spulletjes meenemen die we eigenlijk niet gebruiken.

10. Vakantie in eigen land

Ook in Nederland kun je prima met je gezin genieten van een heerlijke zomervakantie. Denk bijvoorbeeld aan Center Parcs of andere vakantieparken. Heb je een camper? Dan zijn er genoeg mogelijkheden!

Geef een reactie