10 tips om een cirkelzaag te kiezen

Cirkelzaag

Als je een cirkelzaag wilt kopen is dit niet altijd even makkelijk. Er zijn nogal wat verschillende uitvoeringen verkrijgbaar. Dan hebben we nog niet eens gesproken over de variaties in eigenschappen, functies en prijzen. Om je hierbij een handje te helpen hebben we een tiental tips hieronder beschreven die het kopen van een cirkelzaag vergemakkelijken. Je leert hiermee niet alleen een bewustere keuze te maken, maar je voorkomt ook nog eens dat je teveel betaald.

Tips cirkelzaag kopen

Lees hieronder 10 tips die je kunt gebruiken wanneer je een cirkelzaag wilt kopen.

  1. Eigenschappen: kom erachter welke eigenschappen een zaagmachine heeft. De eigenschappen hebben vaak een grote invloed op de prijs van de zaagmachine.
  2. Soorten: er zijn een groot aantal verschillende soorten zaagmachines. Denk bijvoorbeeld aan een afkortzaag, tafelzaag, mini cirkelzaag of handzaag.
  3. Aanbieding: het is verstandig om een cirkelzaag in de aanbieding te kopen. Kies eerst een aantal opties en wacht daarna een aantal weken tot één van deze cirkelzagen in de aanbieding komt.
  4. Kortingen: er zijn veel online webshops die leuke kortingen geven als je bijvoorbeeld extra accessoires aanschaft. Dit worden ook wel combipakketten genoemd.
  5. Zaagdiepte: kies voor een zaagmachine met een grote zaagdiepte. Hou er rekening mee dat de zaagdiepte bij het verstekzagen ong. 10 mm lager ligt dan wanneer je in 90 graden zaagt.
  6. Vermogen: een krachtige cirkelzaag met een hoog vermogen kan handig zijn om hardhout en andere harde materialen te zagen. Koop geen hoog vermogen cirkelzaag wanneer je deze niet nodig hebt.
  7. Zaagblad: niet bij elke zaagmachine wordt standaard een zaagblad meegeleverd. Hou hier rekening mee als je prijzen gaat vergelijken van verschillende aanbieders. Anders moet je na de aankoop nog los een zaagblad kopen.
  8. Duwstok: Wanneer je een tafelzaag koopt is het verstandig om er ook een duwstok bij te kopen, mits deze al niet meegeleverd wordt. Een duwstok geeft meer veiligheid en voorkomt dat vingers per ongeluk worden afgezaagd.
  9. Opbergkoffer: het is altijd handig om een zaagmachine te kopen die wordt geleverd in een opbergkoffer. Dit verhoogt de duurzaamheid en voorkomt onnodige schade aan het product.
  10. Accu: ben je veel op klus en ontbreekt het aan voldoende kabellengte? Dan is het mogelijk om een accu cirkelzaag te halen. De capaciteit is de laatste jaren sterk toegenomen waardoor ze bijna evenveel kracht leveren als een 230V zaagmachine.

One thought on “10 tips om een cirkelzaag te kiezen

Geef een reactie