10 Tips om snel je woning te verkopen

De economie trekt weer aan waardoor het weer wat makkelijker wordt om snel uw woning te verkopen. Om uw huis echt snel te kunnen verkopen kunt u gebruiken maken van onze 10 tips om snel je huis te verkopen.

Tip 1: goede foto’s

De potentiele kopers van je huis zullen zich via internet oriënteren. We zijn als mensen visueel georiënteerd en daarom is het van belang dat je goede foto’s van je huis hebt. Foto’s waarbij de verschillende vertrekken goed tot hun recht komen en waarbij de ruimte wordt benadrukt. Hiervoor kan je het beste een professionele fotograaf inhuren.

Tip 2: zorg voor een marktconforme prijs

Als je het onderste uit de kan wilt halen en wil gaan voor een zo hoog mogelijke prijs dan is de kans maar klein dat je je huis snel zult verkopen. Prijs je huis daarom marktconform zodat men snel zal toehappen.

Tip 3: ruim je huis op

Zorg er altijd voor dat je huis opgeruimd is als er kijkers komen. Een makelaar kan wel door de rommel heen kijken maar de meeste kijkers zullen dit niet kunnen. Mensen zoeken een huis met zoveel mogelijk ruimte binnen hun budget en een opgeruimd huis oogt nu eenmaal ruimer.

Tip 4: maak je huis schoon

Voor iedere bezichtiging zal het huis helemaal fris schoon gemaakt moeten zijn om je kansen op een snelle verkoop te bevorderen. Let daarbij ook op de kleine dingetjes zoals de kitranden in de badkamer.

Tip 5: zorg voor sfeer in huis

Je kunt zorgen voor wat sfeer in huis door gebruik te maken van decoratie middelen. Denk daarbij aan wat losse kussens op de banken of de bedden en wat van die mooie dikke kaarsen op de tafels. Dit is ook een goede manier om tegen lage kosten van kleur in huis te brengen.

Tip 6: plaats je huis op huizensites

Als je denkt aan het bereiken van mensen voor het verkopen van je huis dan denk je automatisch aan Funda. Maar er zijn nog veel meer sites waarop je je huis te koop kan zetten. Soms kan dit gratis en soms tegen een vergoeding. Enkele andere grote sites zijn Marktplaats en Jaap.nl

Tip 7: de schaduw truc

Haal de bedden en banken iets los van de muur. Hierdoor krijg je een schaduw achter de banken en de bedden. Hierdoor creëer je een ruimtelijk effect en lijken de vertrekken groter.

Tip 8: dweil een dag voor de bezichtiging

Nog even snel de vloeren dweilen voor een bezichtiging is niet zo’n goed idee. Hierdoor gaat de woning wat muf ruiken. Je kunt daarom het beste een dag voor de bezichtiging dweilen.

Tip 9: zorg voor een prettige geur

Zorg voor een prettige geur in huis als er een bezichtiging is. Dit kun je doen door voor de bezichtiging de vertrekken te luchten en eventueel wat geurkaarsen te branden. Een prettige geur geeft mensen het gevoel van thuis komen.

Tip 10: denk na over geluid

Misschien ligt je woning langs een drukke weg of langs het tramspoor. Het is dan niet zo’n goed idee om de ramen tijdens een bezichtiging open te laten. Hierdoor zal de nadruk op het lawaai worden gelegd. Indien je huis langs wat groen ligt waar de vogeltjes zitten de fluiten dan kan je dit natuurlijk juist accentueren door de ramen open te zetten.

Geef een reactie