10 tips om makkelijker door het verkeer te gaan

Het wordt alsmaar drukker en gevaarlijker op de Nederlandse wegen. Er zijn steeds meer plekken waar het zowel tijdens als buiten de spits erg druk is. Ongelukken op de Nederlandse wegen zijn hier ook debet aan. Autorijden kost tijd en geld, maar je kunt het minimaliseren. Wij zetten 10 tips op een rijtje om zo veilig en goed mogelijk door het verkeer te gaan.

Tip 1: Check je route

Het is verstandig om vooraf je route te bepalen. Dat zorgt ervoor dat je tijdens je rit helemaal kunt focussen op de weg en niet onnodig om hoeft te rijden.

Tip 2: Vermijd de spits

In het begin van de ochtend en aan het eind van de middag is het vaak druk op de Nederlandse wegen. Woon-werkverkeer neemt dan veel ruimte op de wegen in. Kun je ook buiten de spits reizen? Dan is dat aan te raden. Het is dan minder druk.

Tip 3: Update je navigatie

Heb je een navigatiesysteem in je auto? Zorg dan dat je deze regelmatig update, zodat je de meest actuele routes bij de hand hebt. Nederlandse wegen kunnen vaak veranderen namelijk.

Tip 4: Auto in orde

Zorg dat je auto altijd in orde is. Dat houdt in dat je zelf regelmatig je vloeistoffen moet checken en je auto APK moet laten keuren. Dat zorgt voor veilige situaties en minder oponthoud.

Tip 5: Tank bij onbemande tankstations

Onbemande tankstations zijn vaak goedkoper dan bemande tankstations. Het verschil in literprijs kan soms wel tientallen centen schelen. De moeite waard dus om daar een klein stukje voor om te rijden.

Tip 6: Check de verkeerssituatie

Check voordat je aan je reis begint wat de huidige situatie op de weg is. Niets is zo vervelend om onverwacht in de file te komen staan. Check daarom waar de files nu staan in Nederland, zodat jij niet achteraan hoeft te sluiten.

Tip 7: App met flitsinformatie

Er zijn tegenwoordig vele apps die aangeven waar in Nederland de flitsers staan. Zet deze app aan als je onderweg bent, zodat jij gewaarschuwd bent over de locatie van deze flitsers.

Tip 8: Carpool als het kan

Heb jij iemand die vaak dezelfde route als jou aflegt? Bijvoorbeeld een collega? Bekijk de mogelijkheden om te carpoolen met hem of haar. Dat scheelt enorm in de benzinekosten, en het wordt er bovendien minder druk door op de weg.

Tip 9: Gebruik openbaar vervoer

In sommige gevallen kan het openbaar vervoer een mooie oplossing zijn voor jouw reis. Het kan zijn dat een reis met de trein sneller (en misschien wel comfortabeler ) is dan met de auto.

Tip 10: Pak de fiets als het kan

Misschien wel de makkelijkste tip van allemaal, maar o zo efficiënt; pak de fiets als het kan. Geen benzinekosten, geen file en nog goed voor de gezondheid ook.

Geef een reactie