10 tips om beter te slapen

De volgende tien tips kunnen jou helpen om beter te slapen. Deze tips, aangeboden door Kniekussen.com en zijn bedoeld voor “typische” volwassenen, maar niet per se voor kinderen of voor volwassenen met medische problemen.

1: Normaal slaap- en waakschema
Zorg voor een regelmatig bed- en wektijdschema, ook in het weekend. Onze slaap-waakcyclus wordt gereguleerd door een “circadiane klok” in onze hersenen en de behoefte van het lichaam om zowel slaaptijd als waaktijd in evenwicht te brengen. Regelmatig wakker worden in de ochtend versterkt de circadiane functie en kan helpen bij het in slaap vallen ’s nachts.

2: Rustgevende bedtijdroutine

Zorg voor een regelmatige, ontspannende bedtijdroutine, zoals in een warm bad of bubbelbad zitten en dan een boek lezen of naar rustgevende muziek luisteren. Een ontspannende, routinematige activiteit vlak voor het slapengaan, weg van fel licht, helpt jouw slaaptijd te scheiden van activiteiten die opwinding, stress of angst kunnen veroorzaken, waardoor het moeilijker wordt om in slaap te vallen

3: Stel de stemming in

Creëer een slaapvriendelijke omgeving die donker, stil, comfortabel en koel is. Ontwerp jouw slaapomgeving om de omstandigheden vast te stellen die je nodig hebt om te slapen – koel, stil, donker, comfortabel en vrij van onderbrekingen.

4: Zoek kwaliteitsmatrassen en -kussens

Slaap op een comfortabele matras en kussens. Zorg ervoor dat jouw matras comfortabel en ondersteunend is. Een voorbeeld zou kunnen zijn om knie kussens te gebruiken. Dit helpt jou om in een stabiele houding te liggen gedurende nacht. Direct een kniekussen kopen? Bezoek dan eventueel de website van Kniekussen.com.

5: Bed voor alleen slapen!
6: Eet goed voor het slapen gaan
7: Train regelmatig
8: Vermijd cafeïne in de avond!
9: Zeg ‘NEE’ tegen nicotine! (als dat mogelijk is natuurlijk)
10: Pak niet elke avond alcohol om beter te slapen!

Geef een reactie