10 tips bij kiezen van een sporthorloge

10 tips bij kiezen van een sporthorloge

Houd jij er ook van om buiten te sporten? Of ben je actief ingesteld en wil je jezelf blijven verbeteren? Tegenwoordig kun je als beginnende hardloper of welke activiteit je ook doet je prestaties bijhouden. Hoe je dit kun bijhouden? Dan kan met een sporthorloge en met een app op je telefoon. In de wereld van slimme sporthorloge heb je verschillende merken. Denk aan Apple, Fitbit, Garmin, TomTom, Polor, Fossil en nog meer.

De horloges zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen. De prijzen kunnen oplopen tot enkele honderden euro’s. Afhankelijk van je wensen en eisen maak je een keuze. Vind je sommige functies belangrijk of niet? Als je weet dat je het niet gaat gebruiken, hoef je er niet voor te betalen. Kies misschien voor een andere model. Verder op in het artikel gaan we het hebben over Garmin en TomTom.

Garmin

Garmin is een bekende fabrikant van GPS en andere navigatie toestellen. Al enige tijd heeft Garmin nu ook horloges voor sporters. Al deze horloges zijn weer anders zodat het beter aansluit bij je wensen bij het beoefenen van je favoriete activiteit. De Garmin horloges zijn in verschillende modellen leverbaar: zoals de populaire Forerunner, Fenix, Instict en Vivomove. De horloges zien er uit als een normale horloge, maar de binnenkant is natuurlijk anders.

TomTom

TomTom is net als de bovenste merk een bekende Nederlandse GPS fabrikant die we allemaal kennen. Ook TomTom was enige tijd actief in de wereld van smartwatches, maar is helaas gestopt met het verkopen van horloges. De horloges van TomTom zijn onder andere: Spark, Runner, Adventurer, Golfer en Touch.

Tips

  1. Voor welke activiteit wil je het gebruiken (hardlopen, zwemmen etc)?
  2. Welke functies of sensoren vind je belangrijk (gps, hartslagmeter etc)?
  3. Wil je het ook dagelijks gebruiken?
  4. Wat is je budget?
  5. Wil je het koppelen met andere apps?
  6. Zelf een route kunnen maken?
  7. Wil je fitnessen, is een fitness tracker dan voldoende?
  8. Moet er een functie zitten voor muziek?
  9. Is het horlogeband verwisselbaar?
  10. Is het voor vrouwen of mannen?

Geef een reactie