10 tips om gitaar te leren spelen

Gitaar

Wil je graag gitaar spelen, maar weet je niet goed wat wel en niet werkt? Dan kunnen deze 10 tips misschien uitkomst bieden! Het lijkt namelijk heel moeilijk om gitaar te leren spelen. Toch is het in de praktijk een stuk makkelijker dan je denkt. Ja oke! Het is waar er is doorzettingsvermogen nodig en je moet het ook echt leuk vinden. Voldoe je hieraan? Mooi! Dan zal het gitaar leren spelen je goed af gaan. De tips die in dit blogbericht worden behandeld laten je kennis maken met het gitaar spelen en waar je op moet letten.

Tips gitaar leren spelen

Lees hieronder 10 tips die jou gaan helpen bij het gitaar leren spelen.

 1. Proefles: direct een gitaarcursus kopen is vaak niet nodig. Je kunt eerst rustig door middel van een proefles bekijken hoe alles in zijn werk gaat.
 2. Noten leren lezen: het online leren lezen van noten kan een goede basis zijn als je gitaar wilt leren spelen. Een bijkomend voordeel is dat je dit ook voor andere muziekinstrumenten kunt toepassen.
 3. Gitaarakkoorden leren: gitaar spelen met gitaarakkoorden gaat een stuk sneller dan wanneer je dit probeert met het notenschrift. Resultaat is vaak al zichtbaar na een aantal lessen.
 4. Aanbiedingen: veel gitaristen geven leuke aanbiedingen om voordeliger gitaar te leren spelen. Vaak krijg je op Valentijnsdag een 2e gitaarcursus gratis.
 5. Online gitaarles: gitaarlessen die online worden aangeboden zijn een stuk voordeliger en vaak ook nog eens onbeperkt geldig.
 6. Akoestische gitaar: het wordt aangeraden om met een akoestische gitaar te beginnen. Dit gaat een stuk makkelijker dan een elektrische gitaar. Wil je toch overstappen? Dan kan dat altijd in een later stadium nog.
 7. Gitaar stemmen: Je gitaren stemmen is belangrijk. Het liefst voor elke gitaarles. Dit zorgt ervoor dat je niet alleen herkent wordt met de tonen, maar ook de juiste geluiden uit je gitaar kunt toveren.
 8. Duo lessen: het is mogelijk om bij een muziekschool met meerdere tegelijk gitaar te leren spelen. Dit is niet alleen goed voor de motivatie, maar ook nog eens voor je portemonnee. duo lessen zijn vaak een stuk goedkoper dan privélessen.
 9. Basisakkoorden: Probeer direct in het begin de basisakkoorden te leren spelen. Een 2e stap kan zijn door deze proberen over te pakken tijdens het spelen.
 10. Liedjes spelen: om snel gitaar te leren spelen en het overpakken van gitaarakkoorden te verbeteren kun je liedjes proberen na te spelen. Door het spelen van liedjes krijg je een hoge vingervlugheid.

2 thoughts on “10 tips om gitaar te leren spelen

 1. Ik wist niet dat het beter is om met een akoestische gitaar te beginnen! Ik heb altijd gitaar willen leren spelen, maar er was geen muziekschool in de buurt. Nu heb ik genoeg tijd en geld er voor, dus ik wil mijn vrije tijd aan het leren besteden. Maar eerst moet ik een akoestische gitaar kopen!

Geef een reactie