10 tips om een piano te kopen

Piano

Je wilt graag een piano kopen, maar weet niet goed waar je aan moet denken? Het is ook niet altijd even makkelijk. Zeker als je een piano wilt kopen. Een piano is namelijk vaak erg prijzig en kan zeker niet worden gerekend tot de kleine investeringen. Er zijn verschillende tips die je kunnen helpen bij de aankoop van een piano. Zo maken deze tips je niet alleen bewust van de aankoop, maar helpen ze ook bij het voordeliger verkrijgen van een piano.

Tips piano kopen

Wanneer je een piano kopen wilt kunnen onderstaande tips je wegwijs maken in de grote wereld van de piano.

 1. Aanbiedingen: het is belangrijk om in je achterhoofd altijd te denken aan aanbiedingen. Daarbij is het wel belangrijk dat de aanbieding niet een eigen leven mag gaan leiden. Het gaat tenslotte om de kwaliteit, maar onthoud dat er balans moet zijn.
 2. Soorten: er zijn veel verschillende soorten toetsinstrumenten. Daarbij is het ook mogelijk om bijvoorbeeld een keyboard te halen. Deze voldoet in de meeste gevallen al aan je eisen.
 3. Vervoer: overleg bij de aankoop van je piano goed wie de piano gaat vervoeren en of hij ter plekke nog wordt gestemd. Bij veel muziekwinkels is dit in het begin vaak onduidelijk. Je wil niet achteraf met veel onverwachte kosten komen te zitten.
 4. Accessoires: koop je alleen een piano of heb je ook gedacht aan een pianokruk? Ook zijn er nog meer accessoires die van pas kunnen komen. Wanneer je deze in één keer koopt kun je waarschijnlijk wel korting krijgen.
 5. Afdingen: bij zo’n grote aankoop is het altijd mogelijk om te onderhandelen. Winkels weten heel goed dat de concurrentie sterk is. Je mag hier best op een goede manier gebruik van maken. Het vragen om een tegemoetkoming in korting is geen gekke vraag.
 6. Tweedehands: het is ook mogelijk om een tweedehands piano te kopen. Dit kan handig zijn wanneer je niet al teveel kwaliteit nodig hebt en daarbij ook niet teveel wilt betalen.
 7. Kijk goed rond: koop niet bij de eerste muziekwinkel direct een piano neem de tijd en ga verschillende winkels langs om eens te ervaren welke piano nou het beste is.
 8. Test en speel: ga er eens goed voor zitten en speel op elke piano eens een stukje. Het zal je opvallen dat er nogal wat verschil is in klank, comfort en uitstraling.
 9. Uitstraling: je eerste gedachte is vaak niet de juiste gedachte. De uitstraling wordt door onze hersens als de eerste keus gevormd. Toch kan na het spelen op de piano deze keuze totaal veranderen. Uitstraling zegt namelijk niet altijd iets over de prestaties die de piano levert.
 10. Pianolessen: neem voordat je een piano gaat uitzoeken even wat pianolessen. Zodat je zeker weet dat een piano wel voor jou geschikt is. Mocht het niet zo zijn dan is zo’n dure aankoop natuurlijk zonde van je geld.

One thought on “10 tips om een piano te kopen

 1. Goed dat je adviseer om bij de aankoop van een piano goed te overleggen wie de piano gaat vervoeren! Ik heb altijd een piano willen spelen, en dit jaar ga ik een piano kopen en het leren spelen. Ik wil niet achteraf met veel onverwachte kosten komen te zitten, dus ik zal het vragen.

Geef een reactie