10 Tips om gezond eten met een super krap budget

Wanneer je een krap budget hebt, dan zijn maaltijd planning en boodschappen een uitdaging. En, als je een krap budget hebt en je gewijd bent aan gezond eten, is het nog lastiger.

Hier zijn 10 slimme tips die het eten van gezond op een krap budget eenvoudiger maakt!

1. Koop verse producten in het seizoen en vries het in.
Verse producten zijn altijd geweldig, maar de kosten kunnen snel oplopen. Koop producten in het seizoen, en slaan in wanneer je een goede deal vindt.

2. Kijk voor de verkoop en plan maaltijden dienovereenkomstig.
Als je plaatselijke supermarkt een spaarkaart heeft, meld je dan zeker aan en controleer de wekelijkse folders te zien wat er te koop. In plaats van boodschappen doen op basis van je wekelijkse planning, overweeg  het plannen van je maaltijden op  basis van wat er te koop is.

3. Probeer minder dure stukken vlees.
Kijk voor minder dure stukken vlees, zoals kip dijen in plaats van kipfilet, en probeer verschillende kookmethodes, zoals de slow cooker, tot hardere stukken vlees mals en sappig te maken.

4. Hele granen en bonen.
Bonen en volle granen, zoals quinoa, freekeh en bruine rijst zijn een goedkope en smakelijke manier om bulk maaltijden klaar te maken, en kan zelfs een maaltijd op zich zijn.

5. Plan en prep maaltijden vooruit.
Of het nu groenten voor de week, ontbijt, lunches of diners, prepping eten op voorhand is een stap in de goede richting van gezond eten. Plus, het is ook een goede manier om ervoor te zorgen dat je eet wat er in de koelkast is, om afval te minimaliseren.

6. Verbreed je culinaire horizonten!
Keukens, zoals Mexicaanse en Indiase, zijn sterk afhankelijk van goedkope ingrediënten, zoals bonen en rijst.

7. Houd een georganiseerde een koelkast.
Restjes zijn altijd geweldig, maar het is zonde als ze verdwalen in de achterkant van de koelkast. Label restjes en houd je koelkast georganiseerd om voedselverspilling te minimaliseren.

8. Hergebruiken restjes.
Als je niet steeds hetzelfde wilt eten overwegen restjes te gebruiken in een geheel nieuwe en heerlijke maaltijd.

9. Naar boerenmarkt aan het eind van de dag.
Overwegen een bezoek aan de markt aan het eind van de dag, waarschijnlijk kun je dan een aantal grote deals scoren.

10. Shop bij etnische markten.
Neem een kijkje bij de lokale etnische markten. Niet alleen ben je goedkoper uit, ook vind je ook een aantal echt interessante ingrediënten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *