10 Tips om een telefoon te verzekeren

Het wordt door een verkoper meestal aangeraden om een verzekering voor de smartphone af te sluiten. Heb je een verzekering voor de smartphone nodig of niet? Een aanzienlijk deel van de Nederlanders heeft een verzekering voor de smartphone. Het heeft voor- en nadelen waardoor iedereen zelf de keuze moet maken of het een geschikte keuze is.

Dekking telefoonverzekering

Een verzekering voor de smartphone dekt uiteenlopende risico’s voor de mobiele telefoon zoals vallen maar ook stoten en brandschade aan de mobiele telefoon. De verzekering dekt de schade die onverwacht plaatsvindt tijdens onvoorziene gebeurtenissen. Het verschilt echter per verzekeraar wat de exacte dekking is. Op deze pagina is er meer over te lezen. Sommige verzekeraars bieden modules aan waardoor de bescherming vergroot kan worden. Andere verzekeraars bieden een allrisk verzekering.

10 Telefoonverzekering tips

  1. Bekijk of een verzekering voor de smartphone echt nodig is.
  2. Sluit de verzekering voor de smartphone niet direct af maar later.
  3. Vraag informatie op papier om het thuis met aandacht na te lezen.
  4. Bekijk ook of je al verzekerd bent via de inboedelverzekering.
  5. Beëindig de verzekering als je een nieuwe mobiele telefoon koopt.
  6. Houdt rekening met het eigen risico van de verzekering.
  7. Bekijk wat de exacte dekking van de telefoonverzekering is.
  8. Controleer of verlies van de telefoon ook gedekt is.
  9. Bekijk of je niet dubbel verzekerd bent voor de mobiele telefoon.
  10. Controleer wat er al gedekt wordt door de wettelijke garantie.

Aandachtspunten telefoon verzekeren

Een mobiele telefoon verzekeren wordt meestal voor een verzekeringsperiode van één jaar afgesloten. Het is in veel gevallen mogelijk om deze verzekeringsperiode na de looptijd met een jaar te verlengen. Houdt er ook rekening mee dat het bewijs van aankoop aangeleverd moet worden zodat de verzekeraar weet dat dat de telefoon op je naam staat. Het IMEI nummer moet ook vermeld zijn op het bewijs. Dit kan een aankoopbon zijn maar ook een contract van een abonnement.

Geef een reactie