10 Tips om een gezonde levensstijl te krijgen

Wanneer je een gezonde levensstijl aanneemt, kun je voor de rest van je leven profiteren van alle positieve effecten. Hier hebben we tien tips voor een gezonde levensstijl voor je op een rij gezet.

  1. Eet pure en natuurlijke voeding

Eet zo veel mogelijk onbewerkte voedingsproducten, zonder allerlei toegevoegde suikers en andere stoffen die je niet nodig hebt. Gewoon zoals moeder natuur het heeft bedoeld.

  1. Kook met superfoods

Superfoods zijn voedingsmiddelen die positieve effecten geven op je gezondheid. Een voorbeeld hiervan is kurkuma, een kruid dat de kans op ziektes vermindert wanneer je het regelmatig in je eten verwerkt. Je kunt kurkuma kopen bij De Kwaliteitsdrogist.

  1. Zorg voor zo veel mogelijk variatie in je eten

Een voedingsmiddel mag dan gezond zijn, te veel van iets is nooit goed. Je kunt het beste veel variëren met de producten die je eet, zodat je zo veel mogelijk verschillende voedingsstoffen binnenkrijgt.

  1. Eet niet te veel, maar wel genoeg

Door te veel te eten loop je natuurlijk kans op overgewicht, maar te weinig is ook niet goed. Je moet immers voldoende voedingsstoffen binnenkrijgen. Sla dus geen maaltijden over, en neem drie keer per dag een goede en gevarieerde maaltijd.

  1. Drink veel water

Vermijd frisdranken, vruchtendranken en sappen vol suikers, maar drink minstens twee liter water en thee per dag. Hierdoor blijf je gehydrateerd, wat belangrijk is voor een goede gezondheid.

  1. Beweeg regelmatig

Regelmatige beweging is belangrijk om in conditie te blijven en het lichaam gezond te houden. Met 30 minuten beweging per dag verminder je de kans op ziektes als diabetes en hart- en vaatziekten.

  1. Bouw spiermassa op

Spiermassa verbrandt meer calorieën dan vetmassa, dus door regelmatig een beetje krachttraining te doen, zal je zien dat je sneller vet kwijtraakt.

  1. Zorg voor zo min mogelijk stress

Stress zorgt voor negatieve gezondheidseffecten, zoals slecht eten of juist te weinig, slapeloosheid, hoofdpijn en andere klachten. Doe regelmatig aan yoga of mindfullness om de spanning te verminderen.

  1. Slaap minimaal acht uur per nacht

Slaap is belangrijk om overdag goed in je vel te zitten en je uitgerust te voelen. Zorg daarom voor minimaal acht uur slaap per nacht.

  1. Stel doelen voor jezelf

Wanneer je overstapt op een gezonde levensstijl, is het logisch dat je niet direct 10 kilo afvalt en je gelijk topfit voelt. Stel haalbare doelen, waardoor je geleidelijk steeds gezonder kunt gaan leven.

Geef een reactie