10 Tips om een luxe auto te huren

luxe auto

Luxe auto huren!?

Als wij een auto huren dan willen we vaak zo snel mogelijk klaar zijn met alle details die bij een auto huren komen kijken. Toch kan het slim zijn om uzelf te informeren over wat nou precies wel en niet belangrijk is wanneer u een auto huurt.
Neem bijvoorbeeld de leeftijd als voorbeeld. Verschillende aanbieders vragen verschillende leeftijden. Natuurlijk zullen er geen aanbieders zijn met mensen die bijvoorbeeld dertig zijn, maar dit kan een heel ander verhaal worden voor mensen in de twintig en jonger. Meestal wordt hier wel naar gekeken door de originele huurder maar wordt hier niet aan gedacht als er een tweede bestuurder opgegeven wordt en staan ze vaak voor een verassing. Overigens zijn er ook bepaalde verhuurders die het niet waarderen als er een andere bestuurder in het spel is. Zorg er dus voor dat u over beide deze dingen geïnformeerd bent.

Luxe Auto huren

Een auto huren lijkt veel op een huis huren. De auto is in het bezit van iemand anders en u mag het gebruiken tot het einde van uw betaling. Maar net zoals bij een huis moet u bij een auto ook alles goed bekijken voordat u het als de uwe beschouwt. Als er al schade aan de auto is voordat u er in gereden heeft, ook al is het maar een krasje, dan zou u hier aansprakelijk voor gesteld kunnen worden als u niet opschrijft dat de schade er al is voordat u weg rijdt.
Wat ook heel belangrijk is bij een luxe auto huren en wat eigenlijk het eerste is waar u naar moet kijken zijn de toeslagen. Als het op een auto huren neerkomt zijn er veel toeslagen waar u rekening mee moet houden want niet iedere verhuurder rekent elke toeslag mee. Toeslagen waar u naar moet kijken zijn dingen zoals extra bestuurder, leeftijdtoeslag, credit card kosten, reserveringskosten, luchthaven toeslag etc. Ook moet u kijken naar de verzekeringen die bij de auto zitten en of het aantal kilometers vrij is of niet. Meestal word op de website van de verhuurder de kale prijs weergegeven en moet u naar de kleine letters kijken voor alle bijkomende kosten. Zodra al deze kosten erbij zijn gekomen kan de goedkoopste verhuurder uiteindelijk toch de duurste worden.

Waar moet je nog meer rekening mee houden?

Ook is het handig om te kijken hoe de verhuurder de auto terug wilt hebben. Een klein aantal verhuurders vindt het prima als u de auto gelijk na gebruik weer terug brengt, maar een groter aantal wilt dat de auto schoon en fris terug gebracht wordt. Beide binnen de auto en buiten de auto moet de auto in schone staat terug gebracht worden. Dit betekent dat u dus rekening moet houden met schoonmaak kosten of een wasstraat. Ook geuren moeten uit de auto verwijdert zijn. Het maakt verder niet uit welk merk je huurt voor deze tips. Of je nu een BMW wil huren of iets anders, schoon is fijn.
Al met al zijn er heel veel dingen waar u rekening mee moet houden als u een auto gaat huren en zijn er vaak bijkomende kosten. Lees dus goed alles door en vooral de kleine lettertjes.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *