10 tips om hoger in Google te komen met je content

Een website zonder organisch verkeer is als een restaurant in het midden van de woestijn. Totaal zinloos en stervende zeer zeker, want zonder klanten geen business. Ook in 2019 zal Google organisch verkeer weer heel belangrijk zijn dus bij deze wat tips.

1. Schrijf voor mensen niet zoekmachines

Ja mensen denken nog te vaak aan de zoekmachine. Maar deze gebruikt nu AI. En kan bijna zo goed denken als een tiener. Dus het is lang niet meer nodig om zoekwoorden te deponeren in tekst. Schrijf gewoon zoals je zou doen voor mensen en zoekmachines volgen.

2. Houdt wel rekening met de title tag

De title tag is nog wel erg belangrijk dus het zou slim zijn om eerst goed zoekwoorden onderzoek te doen en in de title tag wel bewust een zoekwoord te plaatsen.

3. Expertise

Ben je een gezondheid website of organisatie? Laat dan mensen schrijven over bijv. voeding die daadwerkelijk gestudeerd hebben voor voeding. En niet willekeurige werknemers die de ballen verstand ervan hebben. Google kan dit steeds beter peilen.

4. Uitgebreid maar niet te lang

Website teksten dienen alle vragen van de zoeker te beantwoorden en zo lang van stof te zijn als nodig (bron). Maar, in het verleden sommige websites maakten lange teksten met de intentie om beter gevonden worden in Google omdat Google van lange teksten zou houden. Dit is een mythe.

5. Denk ook aan andere vormen content

Niet alleen tekst. Video consumptie neemt alleen maar toe. Denk ook aan grafieken en andere rijke vormen van media.

6. Denk aan de gebruikerssignalen

Google besteed steeds meer aandacht aan gedrag van gebruikers. Als er iets is dat je kunt doen om het leven van je klanten makkelijker te maken of ze van plezier te voorzien doe dit dan, en beschrijf het op de website.

7. Plaats de content op een snelle website of gebruik AMP

Google besteed steeds meer aandacht aan snelheid omdat mensen op mobiele toestellen zitten moeten dingen rap laden. Indien je website niet snel genoeg is maak gebruik van de techniek AMP een soort lite variant van HTML gehost op Google cloud.

8. Veiligheid

Plaats content op een site die veilig is voor gebruikers. Niets is verontrustender dan meldingen van Google Chrome dat de website onveilig zou zijn (bron 2).

9. Sociale media

Schrijf content die ook goed doet op sociale media. Google besteed ook steeds meer aandacht aan sociale signalen.

10. Refereer

Refereer naar bronnen waar nodig. Google apprecieert dit, en je lezers ook, het maakt de content betrouwbaarder. Refereer wel naar de juiste bronnen natuurlijk bijv. de NY Times en niet Infowars of iets dergelijks.

Geef een reactie