10 tips om voordeliger een volgende auto te bemachtigen

De Nederlandse automarkt is op zijn zachtst gezegd niet bijzonder interessant. De prijzen liggen veel hoger dan in naburige landen en daarbij moet aangetekend worden dat aanbod klein is en de luxer uitgevoerde modellen doorgaans niet verkrijgbaar zijn. Vandaar deze 10 tips om een betere auto koop te doen.

1. Duitsland

Waar Nederland een hel is qua automarkt is Duitsland in vergelijking de hemel, kijk eens richting het oosten.

2. Benut sites zoals AutoScout

Je hoeft geen Duitse kranten te verzamelen voor advertenties auto’s het kan tegenwoordig via het web, AutoScout24.de is de place to go. Anderzijds Mobile.de.

3. België

Voor het Goede Doel was dit al het beloofde land, en qua voetbal doen de Belgen het beter dan ons, maar ook qua auto’s hoor is het beter toeven in Vlaanderen.

4. BPM

BPM is wel iets om rekening mee te houden tijdens importeren. Er zijn meerdere manieren om dit legaal te doen. En de verschillende wijze resulteren in andere kosten. Tip: easyimport.nl biedt een gratis check aan door een professional op maat.

5. Betrouwbare verkopers

Natuurlijk, voor de hand liggend misschien een open deur, maar er kan best wel veel mis gaan bij een auto aankoop op afstand. Heb je een verdacht gevoel bij een verkoper, pas dan.

6. Luxe

Wist je dat er luxer uitgevoerde BMW, Audi en VW te koop zijn in Duitsland? Het beste bewaren de Duitsers voor zichzelf. Nogmaals het loont om in Duitsland eens een kijkje te nemen indien je van Duitse auto’s houdt.

7. Uitbesteden

Klinkt het allemaal als een ver van je bed show. Geen tijd of zin? Zelfs als je alles uitbesteed aan een specialist zoals easyimport.nl uit Lijnden, dan nog bespaar je t.o.v. in Nederland kopen.

8. Transport

Mocht je het toch zelf doen kijk met logistiek, je kan niet zomaar met een Duits kenteken rondrijden je moet echt naar de RDW voor speciaal tussentijds kenteken.

9. Niet alleen auto’s

Je kunt niet alleen auto’s goedkoper uit BE en DE halen ook campers en motoren zijn hier vaak veel voordeliger.

10. Creëer een betere NL automarkt

De toenemende import is een signaal naar ons kabinet dat het niet zo langer kan. De Nederlandse overheid zal misschien eindelijk eens luisteren naar deze feedback en de belachelijke belastingen op auto bezitters terugbrengen hopelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *