10 Tips om de ideale herensokken te vinden

Sokken vrijwel iedereen draagt ze. Ja kan niet zonder. Maar ook in sokkenland is er super veel keuze vandaag de dag. Sokken shoppen lijkt heel makkelijk maar de ideale sok vinden is nog best wel lastig vandaar 10 tips.

1. Niet blind kopen

Zorg dat je koopt bij een webwinkel met gratis verzenden en retourneren zoals hemdvoorhem.nl. Waarom? Omdat sommige sokken op papier misschien er goed uitzien, of op ons beeldscherm, maar in de praktijk kan vervelend zitten. Vervelende naden zie je bijvoorbeeld ook niet goed op een foto.

2. Materiaal

Hoogwaardige sokken bestaan vaak uit een blend van katoen elastaan en polyamide. Koop geen sokken die volledig synthetisch zijn tenzij je van zweetvoeten houdt.

3. Merken

Kies voor de betere merken. Goedkoop is duurkoop. Topmerken zijn o.a. Falke en Burlington.

4. Zomer sokken

In de zomer dragen veel mensen een korte broek. In dat geval kies voor sneakersokken of enkelsokken. Tevens verkrijgbaar bij hemdvoorhem.nl.

5. Sokken voor de gelegenheid

Zoals eerder aangetekend, draag sneakersokken in de zomer bij korte broeken weer. Maar tevens voor sport bijv. zijn er speciale sokken, waarbij je veel minder zweet voeten hebt. Koop sokken voor iedere gelegenheid.

6. Effen

Je mag een paar sokken hebben voor casual met grappige prints, maar het merendeel is idealiter vrijwel effen.

7. Zwart, blauw, grijs

Idealiter kies je louter de meest voor de hand liggende kleuren zwart, blauw, grijs. Paars is not done voor mannen.

8. Kniekousen

Voor de winter of voor oudere mensen ondervinden veel plezier aan kniekousen. Veel mannen zijn hier nog onbekend mee buiten voetbalveld maar probeer het eens.

9. Matchen

Zorg ervoor dat de sokken goed passen qua kleur bij de broeken en schoenen die je doorgaans draagt.

10. Merino

De belofte voor 2019 zijn merino sokken. Overal inzetbaar, in de zomer verkoelend, in de winter juist lekker warm.

Geef een reactie