10 Tips om je smartphone te beschermen en te beveiligen

De nachtmerrie van elke smartphonebezitter is een kapot toestel. Dat veel mensen bang zijn voor het laten vallen, verdrinken of beschadigen van hun smartphone is niet gek. Volgens reparateur Smartphonerepairs gebeurt dit namelijk bij 50% van de smartphonebezitters. Om de kans op schade aan je telefoon zo klein mogelijk te houden, kun je jouw mobiele telefoon beschermen. Met de 10 onderstaande tips bescherm je jouw smartphone niet alleen tegen schade, maar ook tegen het lekken van privacygevoelige informatie en diefstal. Want ook diefstal van smartphones en cybercriminelen die meekijken komen, helaas, nog steeds vaak voor.

Tip 1: Telefoonhoesje

Een hoesje voor je telefoon is niet alleen leuk om je smartphone van een nieuwe look te voorzien. Telefoonhoesjes zijn ook erg handig! Een hoesje helpt namelijk om je smartphone te beschermen tegen krassen, vallen en stoten. Ook zijn er hoesjes te koop die je telefoon beschermen tegen water en sneeuw. Ideaal voor wintersport! Wanneer je op zoek gaat naar een telefoonhoesje zul je merken dat er diverse soorten telefoonhoesjes zijn. Een bumper helpt voornamelijk om de zijkanten van je telefoon te beschermen. Een book case daarentegen beschermt de voor- en achterkant van je mobiel. De keuze is natuurlijk aan jou, maar het beste kun je gaan voor een hoesje die je telefoon volledig beschermd.

Tip 2: Screenprotector

Niet alleen met een telefoonhoesje bescherm je jouw telefoon. Ook een screenprotector is een handig hulpmiddel om je smartphone te beschermen. Een screenprotector is een glasplaat of beschermende folie die je op het scherm van je telefoon plakt. Hierdoor voorkom je krassen. Daarnaast zijn er stevige screenprotectors te koop die schade bij vallen en stoten voorkomen.

Tip 3: Beveiligingscode

Niet alleen voor schade, maar ook voor het lekken van data kun je jouw smartphone beschermen. Een eenvoudige en goedkope manier om dit te doen is het instellen van een beveiligingscode. Door een beveiligingscode is jouw telefoon niet openbaar en hebben andere daardoor geen toegang tot jouw e-mails, foto’s etc.

Tip 4: Simkaart

Naast een beveiligingscode voor je smartphone, kun je ook je simkaart vergrendelen. Voor het vergrendelen van je simkaart heb je een simcode nodig. Deze is vaak door providers standaard ingeschakeld en kun je zelf bij de instellingen veranderen.

Tip 5: VPN-verbinding

Een andere manier om te voorkomen dat data gelekt wordt, is door altijd gebruik te maken van je gewone 3G of 4G verbinding of een VPN-verbinding. Vermijd het gebruik van openbare wifi-netwerken. Hierdoor loop je het risico dat cybercriminelen meekijken.

Tip 6: Update software

Bedrijven als Google en Apple updaten met regelmaat de software van de besturingssystemen. Bij elke update wordt de beveilig vaak ook verbeterd. Profiteer van de verbeterde beveiliging en update daarom regelmatig je software.

Tip 7: Automatische lock

Nog een manier om je telefoon te beschermen en te beveiligen is door de automatisch lock in te stellen. Hierdoor activeert het slot automatisch nadat je 1 of meerdere minuten geen gebruik hebt gemaakt van je mobiel.

Tip 8: Scherm schoonmaken

Veel telefoons kunnen worden ontgrendeld met vingerafdrukken. Maak het scherm van je smartphone met regelmaat schoon, om te voorkomen dat je vingerafdrukken op het scherm blijven staan en anderen hierdoor toegang hebben tot je smartphone.

Tip 9: Anti-diefstal functies

Je mobiele telefoon is minder waardevol voor dieven wanneer je de anti-diefstal functies via het instellingsmenu hebt geactiveerd. Via deze instellingen kun je de ‘’zoek mijn telefoon’’ functie aanzetten, waardoor je jouw telefoon kunt terugvinden.

Tip 10: Fabrieksinstellingen

Wil je jouw mobiele telefoon verkopen? Zet je smartphone dan terug naar de fabrieksinstellingen om te voorkomen dat je gegevens worden doorgespeeld naar iemand anders.

Geef een reactie